Dinsdag stonden de laatste wedstrijden in de groepsfase van de Nations League op het programma. Daarin vielen ook de laatste beslissingen! Spanje schaarde zich door een late treffer bij de Final Four, terwijl Tsjechië degradeerde naar de League B. Zweden degradeerde door een gelijkspel zelfs naar de League C. Check hieronder het hele overzicht!


Portugal – Spanje 0-1
Dankzij een late treffer van Alvaro Morata in de 88e minuut wipte Spanje in de stand over Portugal heen en schaart zich daardoor bij de Final Four van de Nations League!

Zwitserland – Tsjechië 2-1

Tsjechië moest van Zwitserland winnen om degradatie naar League B te voorkomen, maar dat lukte niet. Zwitserland won met 2-1 en dus dalen de Tsjechen af.

Albanië – IJsland 1-1

Bij dit duel stond alleen de eer op het spel, en dus was een gelijkspel niet geheel onverwacht. IJsland speelde na 10 minuten al met een man minder dankzij een rode kaart voor Aron Gunnarsson.

Lees ook: Op en neer! Deze ploegen promoveerden én degradeerden in de Nations League

Ierland – Armenië 3-2

Ierland won dankzij een penalty in de laatste minuut met 3-2 en geeft Armenië daarmee een schop naar beneden. De Armeniërs degraderen namelijk uit League B.

Noorwegen – Servië 0-2

Servië en Noorwegen hadden beiden 10 punten, maar dankzij een 2-0-zege op de Noren zijn het de Serviërs die promoveren naar de League A!

Oekraïne – Schotland 0-0

Schotland won het vorige duel tegen Oekraïne met 3-0 en stond bovenaan in groep 1 van League B, en het 0-0-gelijkspel van dinsdag was genoeg voor de Schotten om de koppositie in handen te houden. Daarmee promoveert het land naar League A, terwijl Engeland maandag juist degradeerde naar League B. Dat zullen ze fijn vinden in Schotland!

Zweden – Slovenië 1-1

Slovenië kwam dankzij deze wonderschone goal van Benjamin Sesko op voorsprong en hoewel Zweden nog wel de 1-1 maakte, is dat niet genoeg. De Zweden degraderen daardoor naar League C en dat betekent de 2e opeenvolgende degradatie in de Nations League… Een flinke domper voor de ploeg van bondscoach Janne Andersson.

Griekenland – Noord-Ierland (3-1) en Kosovo – Cyprus (5-1)

De wedstrijden in groep 2 van League C gingen helemaal nergens meer over als het gaat om de koppositie, want daar was die beslissing al gevallen. Griekenland promoveert namelijk naar League B, terwijl Cyprus degradeert naar League D. Het land verloor namelijk met 5-1 van Kosovo, waardoor het niet van de laatste plek af wist te komen.