De UEFA heeft de potindeling voor de WK-kwalificatie bekendgemaakt. Door de goede resultaten van het Nederlands elftal in de laatste wedstrijden van 2020, zit het Oranje van Frank de Boer in pot 1 en is dus groepshoofd. Daarmee worden alle grote Europese landen ontlopen.

De loting van de WK-kwalificatie is op 7 december om 18.00 uur Nederlandse tijd. De landen worden verdeeld over 10 groepen (A t/m J). In de groepen F, G, H, I en J komen 6 landen per groep. In de overige 5 groepen zitten telkens 5 landen.

Wie kwalificeren zich?

De 10 groepswinnaars plaatsen zich voor het WK van 2022 in Qatar. De 10 nummers 2 gaan de play-offs in. Zij krijgen gezelschap van de 2 beste groepswinnaars van het nieuwe seizoen van de Nations League. Deze landen hebben zich dan dus nog niet geplaatst voor het WK via de kwalificatie, zijn ook geen nummers 2 en vallen dus overal buiten. Die 12 landen samen strijden in 3 knock-out-poules (van 4 landen per poule) om de laatste 3 Europese tickets voor het WK.

Speeldata

Tussen maart en november 2021 worden alle WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Check hieronder de potindeling. Uit elke pot komt 1 land om zo de poule te vormen.

Pot 1
Belgiƫ
Frankrijk
Engeland
Portugal
Spanje
Italiƫ
Kroatiƫ
Denemarken
Duitsland
Nederland

Pot 2

Zwitserland

Wales

Polen

Zweden

Oostenrijk

OekraĆÆne

Serviƫ

Turkije

Slowakije

Roemeniƫ

Pot 3

Rusland

Hongarije

Ierland

Tsjechiƫ

Noorwegen

Noord-Ierland

IJsland

Schotland

Griekenland

Finland

Pot 4

Bosniƫ & Herzegovina

Sloveniƫ

Montenegro

Noord-Macedoniƫ

Albaniƫ

Bulgarije

Israƫl

Wit-Rusland

Georgiƫ

Luxemburg

Pot 5

Armeniƫ

Cyprus

Faroƫr Eilanden

Azerbeidzjan

Estland

Kosovo

Kazachstan

Litouwen

Letland

Andorra

Pot 6

Malta

Moldaviƫ

Liechtenstein

Gibraltar

San Marino