4 poules in de Champions League hebben er nu 4 speelronden op zitten. In 2 van die poules zit een team dat zich nú al heeft geplaatst voor de knock-outfase van het miljardenbal. Woensdagavond komen de teams in de andere 4 poules in actie voor hun 4e wedstrijd.

Welke teams zijn al door in de Champions League?

De 2 teams die door zijn, zijn Juventus en Bayern München. Beide ploegen hebben alles gewonnen: 12 punten. Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen zij allebei niet meer worden ingehaald door de nummer 3 van de poule. Voor beide teams is het nog niet zeker of zij ook 1e worden in hun groep.

LEES OOK: Coëfficiëntenpolonaise: concurrent Portugal verspeelt belangrijke punten

Ajax

Woensdagavond kunnen Ajax en Liverpool zich in dat rijtje voegen. Ajax is door als het zelf een beter resultaat boekt tegen Borussia Dortmund dan Sporting CP tegen Besiktas. Ajax heeft momenteel 9 punten, Borussia Dortmund staat op 6, Sporting CP op 3 en Besiktas op 0. De Amsterdammers hebben overigens wél een veel beter doelsaldo (+10) dan de rest (allemaal een negatief doelsaldo).

LEES OOK: Dit zijn de uitslagen in de Champions League: Barça wint nipt bij Dinamo Kiev, 2 goals CR7 voor ManU

Liverpool

Liverpool staat ook op 9 punten, terwijl de concurrentie op minimaal 5 punten achterstand staat. Als Liverpool van Atlético Madrid wint woensdagavond, kunnen de Spanjaarden niet meer voorbij aan de Engelsen.