De Nations League 2020 zit er op! Na 6 wedstrijden per poule in Divisie A, kwamen er dinsdag en woensdag 4 groepswinnaars uit die naar de Nations League Finals mogen. Opvallend: geen enkel land van vorig jaar zit er dit jaar weer bij. We krijgen dus een compleet nieuwe Nations League Finals.

In 2019 won Portugal de Nations League Finals door eerst Zwitserland te verslaan en in de finale van Nederland te winnen. Oranje was toen in de halve finale te sterk voor Engeland. Maar in 2020 zitten er 4 andere landen bij.

Welke landen hebben zich geplaatst?

België, Frankrijk, Italië en Spanje staan in de Finals. België was in een poule met Engeland, IJsland en Denemaren de beste. Spanje was beter dan Duitsland, Zwitserland en Oekraïne. Italië werd groepswinnaar in de groep waar ook Nederland in zat.

Wanneer zijn de Nations League Finals?

Geloof het of niet, maar de Nations League Finals van 2020 worden pas over een klein jaar gespeeld. In oktober 2021 staan de halve finales en finale op het programma. Dat is dus pas ná het EK van komende zomer.

6 oktober 2021: halve finale 1

7 oktober 2021: halve finale 2

10 oktober 2021: verliezersfinale

10 oktober 2021: finale

Wanneer is de loting?

Geen enkel land is ‘geplaatst’ of ‘ongeplaatst’, dus kan iedereen tegen elkaar loten. Op donderdag 3 december gaan de 4 landen de koker in en kunnen ze tegen elkaar loten.

Waar wordt de Nations League Finals gehouden?

De locatie van de Nations League Finals is nog niet definitief bekend. Waarschijnlijk wordt het in Italië gespeeld, aangezien de UEFA gezegd heeft dat de groepswinnaar van A1 (de poule van Italië en Nederland) het toernooitje mag organiseren. Maar met corona en alles eromheen moet er nog een definitieve beslissing vallen.