Benfica heeft de Dérbi de Lisboa gewonnen op bezoek bij Sporting Lissabon. Door een vroege goal van goalgetter Darwin Nunez kwam Benfica op voorsprong. Daarna was het al die tijd Sporting dat in de aanval was, maar zij wisten niet te scoren. Sporting staat nog wel stevig op de 2e plek met 6 punten verschil.

Benfica kwam na een kwartier op voorsprong, Darwin Nunez, Ajax-beul en de man in vorm bij Benfica, werd gelanceerd vanaf eigen helft. In sprinten voor volwassenen won hij al van de verdediger, waardoor hij alleen nog maar de keeper hoefde te verschalken.

Buitenspel

In de 37e minuut dacht Benfica de score te verdubbelen, maar Nicolas Otamendi stond buitenspel toen hij de bal in het goal tikte. Verder was het voornamelijk Sporting die aanspraak maakte op een goal.

2e helft

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet: Benfica vond het prima en hield Sporting prima tegen. De wedstrijd werd wel wat venijniger: zoals het een echte derby betaamt moesten er natuurlijk de nodige opstootjes zijn. Die deden zich dan ook zeker voor, het was zelfs zo bont gemaakt dat een staflid van Benfica het veld moest ruimen en op de tribune kon gaan zitten.

Risico’s Sporting

Sporting Lissabon ging richting het einde van de wedstrijd toch nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die vonden zij niet. Door extra risico te nemen kwamen er veel ruimtes vrij die Benfica goed kon benutten. In blessuretijd deed Gil Dias nog een duit in het zakje, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. Het werd 0-2 voor Benfica.