De Supercup van Italië leek beslist te moeten worden vanaf 11 meter, maar toen was daar Alexis Sánchez ineens uit het niets die Inter de overwinning bezorgde. Hij was het goudhaantje door van een blunder achterin bij Juventus te profiteren: 2-1.

Daardoor mogen Stefan de Vrij en Denzel Dumfries een feestje vieren, zij hebben de eerst prijs van het seizoen te pakken. Voor Dumfries is het zelfs de eerste prijs die hij wint met Inter.

Strafschoppenlijstjes waren al gemaakt

Weston McKennie opende de score voor Juventus nadat Inter beter begon aan de wedstrijd. De Amerikaan kopte raak nadat De Vrij uitgleed. Nog voor rust deed de regerend kampioen van de Serie A wat terug nadat ze een goedkope penalty kregen. Die werd benut door Lautaro Martínez.

Tot zover alle actie in de wedstrijd, na rust en in de verlenging gebeurde er geen reet. De strafschoppenlijstjes bij Inter en Juventus waren ongetwijfeld al gemaakt, alleen Alex Sandro had (Juventus) had waarschijnlijk op Inter gewed. De Braziliaan deed de 2-1 cadeau.

Matthijs de Ligt miste de wedstrijd door een schorsing.