Er is geen winnaar gekomen bij de Nederlandse strijd tussen Arnaut Danjuma (Villarreal) en Matthijs de Ligt (Juventus). De Champions League-wedstrijd in Estadio de la Cerámica eindigde in 1-1. Hakim Ziyechs Chelsea won op dezelfde avond van het Lille van Sven Botman: 2-0.


Het 1-1-gelijkspel tussen Villarreal en Juventus was over 90 minuten gezien wel terecht. De uitploeg kwam na 32 seconden op voorsprong via Dusan Vlahovic, hij maakte zijn 1e ooit in de Champions League.

Danjuma

Daarna liet Juventus de bal aan Villarreal, dat met Danjuma in de punt ook weinig potten kon breken. De Nederlander kreeg wel een kansje, maar een hakbal achter het standbeen belandde in de handen van Wojciech Szczesny. Daardoor ging Juventus met een 0-1-voorsprong rusten.

Na de pauze waren de grote kansen wederom schaars, maar stond het wel opeens 1-1. Dani Parejo profiteerde van een zeldzaam slippertje in de defensie van Juventus. Hij bracht daarmee de eindstand op het bord, op 16 maart is in Italië de return.

Assist en blessure Ziyech

Voor Chelsea werd het een redelijk eenvoudige avond. De titelhouder kreeg in de openingsfase via Kai Havertz kans na kans, maar de Duitser had zijn vizier nog niet op scherp staan. Hakim Ziyech hielp hem daar een handje bij. De oud-Ajacied legde een hoekschop op het hoofd van de Duitser: 1-0. Na de openingstreffer nam Lille de regie over, maar goals leverde dat niet op.

Voordat een vlijmscherpe counter in de 2-0 van Christian Pulisic eindigde, was er het nodige slechte nieuws voor Chelsea. Mateo Kovacic viel eerst geblesseerd uit, Ziyech even later. Desondanks kwam de overwinning van de Londenaren niet meer in de problemen.