In een opslagloods in de buitenwijken van Buenos Aires is een container gevonden gevuld met honderden waardevolle spullen uit de voetbalcarrière van de overleden Diego Armando Maradona.

Er zitten onder meer gesigneerde voetbalshirts in, ballen, onderscheidingen, kleding en andere dingen van de oud-speler van onder meer Napoli, FC Barcelona en Boca Juniors. Vorige maand bezweek de voetbalicoon aan een hartaanval.

Brief van Castro

Er zijn ook geschenken aangetroffen van politieke leiders die Maradona bewonderden, waaronder een handgeschreven brief van de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro. “Je hebt de moeilijkste beproevingen voor een atleet en jonge man van nederige afkomst overwonnen”, schreef die nadat de stervoetballer enkele jaren op het Caribische eiland had doorgebracht om te herstellen van een drugs- en alcoholverslaving.

Erfenis

De opslag is nu in handen van de Argentijnse justitie, volgens een bron dicht bij Maradona’s familie. De inhoud van de container heeft een enorme waarde, en gaat waarschijnlijk een rol spelen in het juridische gevecht tussen Maradona’s 5 kinderen en andere personen die aanspraak maken op het fortuin dat ‘Pluisje’ heeft nagelaten. De Argentijn heeft in de loop van zijn carrière een verzameling van onroerend goed, luxe auto’s en juwelen opgebouwd in verschillende landen.

Het is eigenlijk voor Dieguito

“Diego vroeg me de container te vinden en zei dat alles erin voor Dieguito was,” vertelde Mario Baudry, de advocaat van Maradona’s zoon Dieguito Fernando. “Maar er is niets officieel opgeschreven, dus komt het al zijn kinderen in gelijke mate toe.”