Frankrijk en Portugal zijn dé concurrenten van Nederland op de befaamde coëfficiëntenlijst. Dinsdag kwam Lille (Frankrijk) en Benfica (Portugal) in actie in de Champions League en dat zijn dus automatische belangrijke duels voor Nederland.

Na dit seizoen vervalt een megaslecht seizoen van Nederland, terwijl Frankrijk en Portugal in die seizoenen prima punten pakte. Het zou vóór deze speelronde de volgende tussenstand hebben opgeleverd:

Puntenverdeling
Frankrijk en Portugal moeten elk puntje wat ze pakken door 6 delen, omdat ze met 6 teams aan het Europese seizoen begonnen. Nederland hoeft een overwinning of een gelijkspel ‘maar’ door 5 te delen. Portugal heeft overigens nog maar 4 ploegen in Europa die punten voor het land kan pakken. Frankrijk nog alle 6, Nederland nog alle 5.

Het Franse Lille won dinsdagavond van Sevilla: 2-1. Daarmee pakte de ploeg 0,33 punten (2 gedeeld door 6). Benfica verloor met 5-2 van Bayern München en pakte dus geen punten. Een prima dag voor Nederland!

Een overwinning levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt. En dan moeten die punten nog gedeeld worden, natuurlijk. Goed, u kent het wel.

Programma

Woensdag, Champions League

AC Milan – FC Porto (Portugal)

RB Leipzig – PSG (Frankrijk)

Borussia Dortmund – Ajax (Nederland)

Sporting CP – Besiktas (Portugal)

Donderdag, Europa League

Olympique Lyon – Sparta Praag (Frankrijk)

AS Monaco – PSV (Frankrijk, Nederland)

Sporting Braga – Ludogorets (Portugal)

Olympique Marseille – Lazio Roma (Frankrijk)

Donderdag, Conference League

AZ – Cluj (Nederland)

Union Berlin – Feyenoord (Nederland)

Rennes – Mura (Frankrijk)

Tottenham Hotspur – Vitesse (Nederland)