Speelronde 3 van de Champions League zit erop. Wederom werd het een bijzonder avondje, met als absolute hoogtepunt de wedstrijd tussen Manchester United en Atalanta. De Italianen leken op weg naar een knappe zege, maar net als een paar weken geleden was er een knappe comeback van de thuisploeg. Check hieronder het overzicht van alle wedstrijden.

Groep E

Benfica – Bayern München: 0-4

De kampioen van Duitsland had het niet makkelijk in Portugal. Benfica weerde zich knap en kreeg zelfs een hele hoop kansen, maar Manuel Neuer liet zien dat hij nog altijd heel goed kan keepen. Zelf zag Bayern München 2 goals afgekeurd worden; Robert Lewandowski maakte hands en Kingsley Coman stond buitenspel bij een doelpunt van Thomas Müller.

Na de pauze namen de Duitsers alsnog snel afstand na een schitterende vrije trap van Leroy Sané, een eigen doelpunt, uiteraard een treffer van Robert Lewandowski en weer Sané.

Manchester United – Atalanta: 3-2

De ontslagbrief van Ole Gunnar Solskjaer was al opgesteld na de 1e helft, maar waarschijnlijk mag hij toch nog even blijven na wederom een knappe comeback in de Champions League. Atalanta kwam op een 2-0 voorsprong na goals van Mario Pasalic en Merih Demiral (assist Teun Koopmeiners).

Na rust gaf Manchester United gas richting de goal van Atalanta, dat uiteindelijk bezweek onder de druk. Eerst scoorde Marcus Rashford na een schitterende assist van Bruno Fernandes, even later was de Portugees de aangever bij de goal van Harry Maguire. Wie anders dan Cristiano Ronaldo kopte de thuisploeg uiteindelijk naar de zege.

Young Boys – Villarreal: 1-4

De Spanjaarden wonnen op bezoek in Zwitserland in een hele open wedstrijd. Yeremi Pino en Gerard Moreno zorgden voor een comfortabele score, maar Young Boys kreeg ook genoeg kansen. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer in de 77e minuut, alleen verder kwamen ze niet. In de slotfase van de wedstrijd zorgden Moreno en invaller Samuel Chukwueze voor de einduitslag.

Chelsea – Malmö FF: 4-0

De regerend winnaar van de Champions League kende een probleemloze avond. Andreas Christensen, Jorginho (2 keer vanaf 11 meter) en Kai Havertz scoorden. Wel zijn er zorgen om Romelu Lukaku en Timo Werner die beiden met blessures uitvielen.

Zenit – Juventus: 0-1

Met Matthijs de Ligt in de basis leek Juve op weg naar een gelijkspel in Rusland, maar invaller Dejan Kulusevski maakte een hele belangrijke treffer in de 87e minuut. Daardoor hebben de Italianen nu 9 punten uit 3 wedstrijden.