Manchester City heeft het verschil met Premier League-koploper Arsenal verkleind tot 5 punten. City dankte op Stamford Bridge 2 invallers en de doelman van de tegenstander, Kepa Arrizabalaga. De Chelsea-goalie verzuimde een passerende bal te pakken, waardoor Riyad Mahrez kon binnentikken: 0-1.


Zo won City, waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde, met veel moeite van Chelsea. De Bleus speelden niet slecht en hadden wel een punt verdiend. In plaats daarvan ziet Chelsea, waar Hakim Ziyech eindelijk weer eens een basisplek had, de achterstand op City groeien tot liefst 14 punten. De Londenaren staan 10e in de Premier League.

Blessureklappen bij Chelsea

Chelsea moest ook al vroeg een tegenslag slikken. Notabene Raheem Sterling moest er tegen zijn oude club al na een paar minuten af met een blessure. Pierre-Emerick Aubameyang was zijn vervanger. Het bleef niet bij die ene Chelsea-blessure. Even later raakte ook Christian Pulisic geblesseerd. Voor hem kwam het 19-jarige talent Carney Chukwuemeka. De Londense lappenmand is met ook onder meer Reece James, N’Golo Kanté, Edouard Mendy en Mason Mount flink gevuld.

Raheem Sterling

Sterling baalt dat hij al snel het veld moet verlaten

Opleving vlak voor rust

Ondanks al die klappen had Chelsea wel het beste van het spel. De ploeg van trainer Graham Potter had met Ziyech in de basis verrassend veel balbezit. In het slot van de 1e helft leefde de wedstrijd pas op. Ziyech had een indraaiend schotje, maar die werd eenvoudig geklemd door Ederson. Chukwuemeka schoot tegen de paal.

Haaland heeft vizier deze keer niet scherp

City zette daar ook pas vlak voor rust iets tegenover. Er was 1 momentje van Erling Haaland, maar de topspits schoot wild over. Daarna schoot Kevin De Bruyne de bal in de handen van Kepa Arrizabalaga en ook João Cancelo miste met een harde poging.

Aké op de lat

City kwam furieus uit de kleedkamer en zette gelijk druk. Het resulteerde in een vrije kopkans voor Aké. De Oranje-international is heel dicht bij de openingstreffer maar zag de bal op de lat uiteenspatten.

Ziyech werkt hard

Chelsea kwam langzaam onder de druk uit en het spel golfde op en neer. Een belangrijke rol in het Chelsea-spel was ook weggelegd voor Ziyech. De middenvelder dook overal op en werkte ook keihard. Toch zag je dat City een lichte overhand had.

City drukt overhand uit in score

En dat kwam in de 63e minuut tot uiting op het scorebord. Invaller Jack Grealish gaf de bal hard voor en andere invaller Riyad Mahrez tikte binnen. Arrizabalaga leek bevroren en stak geen arm uit toen de bal bij Grealish-pass binnen handbereik voorbij zoefde.