Iedereen die de Derbi Sevillano – de kraker tussen Real Betis Sevilla en Sevilla – heeft gekeken, heeft een topavond gehad. Niet per se vanwege de doelpunten, maar vanwege de snoeiharde tackles en de 3(!) rode kaarten. Chaos van de bovenste plank bij El Gran Derbi!

De stadsderby eindigde uitindelijk in 1-1, door een eigen doelpunt van Jesus Navas en een late treffer van Nemanja Gudelj. En dat van Navas was wel een pijnlijk verhaal: Gonzalo Montiel van Sevilla kreeg rood, waardoor Navas moest opdraven om de rechtsbackpositie op te vullen. Hij stond net een minuut in het veld toen hij die eigen goal maakte.

Vlak voor rust kreeg ook Nabil Fekir van de thuisploeg een rode prent voorgeschoteld. En of dat niet genoeg was, moest Borja Iglesias er vlak na de rust ook aan geloven! Zo stond het na 50 minuten voetballen 1-0 (en 2-1 in rode kaarten).

In de slotfase scoorden de 10 van Sevilla toch nog tegen de 9 van Betis: Gudelj, oud-speler van AZ en Ajax, scoorde een werelddoelpunt. Dat punt kon Sevilla wel gebruiken!

Stand LaLiga

Real Betis doet het overigens alleraardigst in LaLiga, met 26 punten na 13 wedstrijden. Daarmee staat de ploeg 3e, boven Atlético Madrid. Sevilla doet het zorgwekkend slecht: de ploeg staat 19e met 10 punten.