Alle kwartfinalisten in de Champions League zijn bekend! Wanneer is de loting, en wat zijn de resterende data waarop er wedstrijden gespeeld zullen worden? Lees het allemaal hier!

Aanstaande vrijdag, op 19 maart om precies te zijn, is de loting van de kwartfinale. Die vindt zoals zo vaak plaats in het Zwitserse Nyon. Locatie? Het House of European Football, ja. De lotingen zijn vrijwel altijd rond het middaguur (onze, Europese tijd) en gegarandeerd live te zien volgen op deze website van de UEFA.

Spannend

Aldaar wordt bepaald wie van Bayern München, Borussia Dortmund, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, FC Porto en Real Madrid aan elkaar gelinkt worden.

Handig om te weten is dat er allang geen zogenaamde ‘voorkeursbehandelingen’ zijn op basis van eerdere in Europa behaalde resultaten. In normaal Nederlands: Alles is mogelijk, iedereen kan in deze fase (tot aan de finale uiteraard) aan elkaar gekoppeld worden.

Agenda erbij

Last but not least: Wanneer? De kwartfinales zijn op 6 en 7 april, de terugwedstrijden een week (13 en 14-4) later. De halve finales zijn op 27 en 28 april en 4 en 5 mei. De finale is op 29 mei in Istanbul. Daar zal het Atatürk Olympisch Stadion het decor zijn van dé wedstrijd in het Europese voetbal.