Sven Botman is van mening dat hij met Lille over 2 wedstrijden te weinig heeft gekregen tegen zijn oude club Ajax in de Europa League. “Vorige week kreeg Ajax een discutabele strafschop”, zei hij. “En nu komen ze weer zo op 1-0. Het is een beetje de kant van Ajax opgevallen.”

Botman gleed uit voordat Davy Klaassen zijn Ajax op 1-0 kopte, ook omdat Daley Blind hem naar eigen zeggen blokkeerde. “Ik vind dat genoeg om te fluiten voor een overtreding. Als ik de herhaling zie, dan denk ik dat Blind dit bewust doet. Voor mij is dit echt een overtreding.”

Check de beelden

Frustrerend
Ajax won vorige week ook bij Lille (2-1), mede omdat Nicolás Tagliafico wel heel eenvoudig een strafschop kreeg. “Het is zeker frustrerend.”

Lege handen

Uiteindelijk verloor Lille 2 keer met 2-1 van Ajax. Botman: “Ik vond dat we recht hadden op meer, maar we hebben het vorige week weggegeven. We weten dat Ajax voetballend goed is. Dat lieten we vorige week te veel toe. We deden het nu beter hier, maar helaas staan we met lege handen. Mijn conclusie is dat we het vooral vorige week hebben laten liggen.”