Borussia Dortmund heeft voor de 5e keer in de clubgeschiedenis de Duitse bekerfinale gewonnen. Donderdag was RB Leipzig de tegenstander in de finale, die juist de 1e échte prijs wilde pakken. Dat feestje ging niet door: na 1 helft spelen stond het al 3-0 voor Dortmund. Uiteindelijk werd het 4-1.

Jadon Sancho en Erling Haaland waren de grote sterren in de 1e helft. De Engelsman scoorde er 2, de Noor legde er eentje in. Marco Reus, de ouwe rot tussen die 2 jonkies, gaf op beide heren 1 assist. Mahmoud Dahoud gaf de assist op het 1e doelpunt.

Vooral Haalands doelpunt was typisch: hij snelde zich langs Dayot Upamecano (ook geen langzame speler) en beunde de bal in de goal.

Na rust deed Dani Olmo wat terug namens Leipzig. De Spanjaard prikte na 70 minuten de 3-1 binnen. Haaland bracht aan de laatste twijfels een einde, door na 88 minuten de 4-1 binnen te schieten. Er kwam een beetje geluk bij kijken, maar die ballen tellen ook.

Afscheid

Julian Nagelsmann had zijn laatste seizoen als RB Leipzig-trainer kunnen bekronen met een prijs. De trainer vertrekt na dit seizoen naar Bayern München. Leipzig, dat pas een paar seizoenen op het hoogste niveau speelt in Duitsland, pakte nog nooit de Duitse beker (of het Duitse landskampioenschap).