John van ‘t Schip heeft zich via sociale media kritisch uitgelaten over de topclubs in Griekenland, het land waar de oud-Ajacied bondscoach van is. Van ‘t Schip noemt het een ‘identiteitsprobleem’ dat de top 5-clubs in de hoogste klasse het afgelopen weekeinde samen slechts 7 Grieken in hun basisopstelling hadden staan.

Kampioen Olympiakos startte met 2 Griekse spelers, AEK had er 3, Panathinaikos 2 terwijl er bij de clubs uit Thessaloniki – Aris en PAOK – geen enkele Griek aan de aftrap stond.

Uitleg

“De top 5-teams Panathinaikos, PAOK, AEK, Olympiakos en Aris stelden in de openingswedstrijd van het seizoen samen slechts 7 (!!!) Griekse spelers op. Een gemiddelde van 1,4 per team”, schreef de 57-jarige Nederlandse coach op Twitter. “Het Griekse voetbal heeft duidelijk een identiteitsprobleem.”

Olympiakos heeft 12 Griekse spelers onder contract tegenover twintig buitenlanders. Bij Aris is de verhouding: 23 buitenlanders tegen 7 Grieken. Volgens de Griekse spelersvakbond komt 53,6 procent van de spelers in de hoogste klasse uit een ander land dan Griekenland.