Marco Di Vaio, sportief directeur van Bologna, was zeer duidelijk richting Italiaanse televisie toen het ging over een eventuele overstap van Marko Arnautovic. Manchester United heeft interesse in de spits van Bologna, maar die willen hem absoluut niet kwijt. “Hij is onbetaalbaar”, zo luidt het uit de hoek van Di Vaio.


Arnautovic was door Bologna binnengehaald om de volgende stap te zetten als team, dat maandagavond de 1e ronde van de Coppa Italia overleefde in een duel tegen Cosenza. In de voorbeschouwing vroeg Italia 1 naar de status van Arnautovic. “Hij is te belangrijk voor ons, we willen hem houden omdat hij helpt met het bereiken van het volgende niveau en hij helpt veel jonge spelers met zijn ervaring”, legt Di Vaio uit.

Geld is niet belangrijk

Voor Bologna gaat het niet eens om het geld, voor geen enkele prijs willen ze hem laten gaan. “Hij is onbetaalbaar, hij vertegenwoordigt de gok die wij met hem namen. Wij pikten hem op uit China terwijl iedereen hem vergeten was.” Dat brengt Erik ten Hag in een lastig parket, die Arnautovic graag als extra spitsenoptie naar Manchester zag komen.

Coppa Italia

De wedstrijd tegen Cosenza, uit de Serie B, werd met 1-0 gewonnen door Bologna. Het was een zware wedstrijd met extreem warm weer. De man van het moment, Arnautovic, had moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Hij oogde wat geïrriteerd bij foutjes die hij maakte en reageerde gefrustreerd bij vrijwel elke gemiste kans. Doelpuntenmaker was Nicola Sansone die de keeper met een afstandschot verraste. De assist kwam van Jerdy Schouten.