Daley Blind stond donderdagavond in de basis toen Ajax met 2-0 van bij Young Boys. Ajax kwam op 2-0 door een makkelijk gegeven penalty. Tenminste, zo leek het, want Blind oordeelt anders: “Dat is geen geluk, hoor!”

Young Boys dacht een pingel te krijgen wegens hands, maar de Zwitsers kregen geen pingel. Even later kreeg Ajax wél een penalty, ook dankzij een handsbal. ,,Ja, maar dat is geen geluk”, doelt Blind op het penaltymoment. ,,Bij Edson Álvarez staat hij met zijn armen langs het lichaam, (Mohamed Ali, red.) Camara stond weer anders.”

Over de wedstrijd

“Misschien zag het er makkelijker uit dan het was”, zei Blind na afloop tegen RTL 7. “Het eerste kwartier stonden we onder druk en kreeg Young Boys veel hoekschoppen. Daar kwamen niet veel kansen uit, maar aan voetballen kwamen we niet echt toe.”

“Gedurende de eerste helft trokken we het spel meer naar ons toe en wonnen we vaker de tweede bal. We waren wel slordig, maar slaagden erin om tegen het einde van de tweede helft veel langer de bal in bezit te houden. In de tweede helft lag het tempo een stuk hoger en was het een flipperkast. Dat moeten we beter doen; langer in balbezit blijven, want dan blijven we in onze krachten. Nu gingen we in het tempo van de tegenstander mee”, legt Blind uit.