Een opvallend moment bij Atalanta Bergamo – AC Milan. In de 2e helft maakte Junior Messias als invaller zijn debuut voor AC Milan. De 30-jarige Messias had 5 jaar geleden nooit meer durven dromen dat hij profvoetballer zou worden.

10 jaar geleden kwam Messias als 20-jarig ventje naar Italië. Hij speelde in het amateurvoetbal met de stiekeme droom om nog prof te worden. 4 jaar later, in 2015, werd hij ontdekt door de oud-voetballer Ezio Rossi. De oud-speler van Torino zette hem bij Casale, een club op het 5e niveau.

Bij Casale scoorde hij in zijn 1e seizoen 21 keer in 32 wedstrijden en de club promoveerde naar de Serie D. In de zomer van 2018 ging hij voor Gozzano voetballen, een club in de Serie C, het laagste profniveau. Op 27-jarige leeftijd debuteerde hij dus in het profvoetbal.

Messias deed het zo goed bij Gozzano, dat hij in de winter werd verkocht aan Crotone. Hij werd wel meteen teruggestuurd naar Gozzano om het seizoen daar op huurbasis af te maken. In augustus 2019 debuteerde hij voor Crotone in de Serie B én promoveerde hij dat seizoen ook naar de Serie A.

Op 29-jarige leeftijd, vorig jaar, debuteerde Messias op het hoogste niveau. Bij Crotone deed hij het zo goed, dat AC Milan hem overnam. En, zondagavond tegen Atalanta, maakte hij zijn debuut bij een van de grootste clubs van Italië.

Overigens maakte hij wel een handsbal in de 16, waardoor Atalanta via een pingel de 1-3 maakte. Milan speelde uit, de zege was al wel binnen.