KARIM BENZEMA. De beste speler van Europa heeft Real Madrid andermaal 3 punten bezorgd. De Madrilenen leken op weg naar een 1-1-gelijkspel tegen Espanyol, maar vlak voor het einde was de Franse spits alert na een goede voorzet van Rodrygo. In de blessuretijd viel ook nog de 1-3.


Het leek een walk-over te worden in Barcelona. Vinícius Junior opende al binnen het kwartier de score. Real Madrid kreeg daarna kansen om de score uit te bouwen, dat lukte niet. Espanyol vocht zich daarna knap terug in de wedstrijd.

Foutloos

Joselu maakte er vlak voor rust 1-1 van. Na een flipperkast kon de Spaanse spits de gelijkmaker maken. In de 2e helft vocht Espanyol als leeuwen en lang leek het een verdiend punt te krijgen. Maar toen stond Benzema op. De Fransman wil dolgraag de Gouden Bal winnen en met zijn winnende goals vergrootte hij zijn kansen.

Goals ja, want diep in de blessuretijd maakte Benzema er nog 1-3 van uit een vrije trap. Moeilijk was die treffer niet. Espanyol- verdediger Leandro Cabrera had de keepershandschoenen aangetrokken nadat doelman Benjamin Lecomte de doorgebroken Dani Ceballos op de rand van de 16 ondersteboven had getrapt. Na 102 minuten volgde het eindsignaal.