De koploper van de Spaanse competitie had een lastige avond tegen de nummer 2 Sevilla. Al na een half uur stonden de Koninklijke met 2-0 achter tegen Sevilla. Pas in de 2e helft konden de mannen van Zinedine Zidane wat terug doen, lang leek dat niet genoeg maar in extremis won Real Madrid toch nog.

De 1e helft was absoluut de helft van Sevilla, Real was helemaal overdondert van de felheid van Sevilla. Dat wilde winnen om hun positie op plek 2 te verstevigen. De 1e goal was er dan ook al na 21 minuten. Ivan Rakitic legde aan voor een vrije trap, die hij kon inschieten omdat Eder Militao uit de Madrileense muur sprong.

Real van de leg

Door deze fout en de discussie binnen het team daarna was Real Madrid het even helemaal kwijt. Nog geen 5 minuten later kon Erik Lamela vrij makkelijk intikken na een lage voorzet van Sevilla. Zo gingen de 2 teams met een ruststand van 2-0 de rust in. Niets leek er op dat Real Madrid nog zou gaan winnen.

Goede thee

Maar niets was minder waar: Real Madrid had goede thee in de rust gedronken want het kwam als een ander team de kleedkamer uit. Dat resulteerde in een doelpunt in de 50e minuut. Carvajal gaf de bal op een presenteerblaadje voor Rodrygo, die de bal goed afrondde.

Vanaf dit moment ging Real vol voor de overwinning: het rook bloed. Een kwartier voor tijd leek het dan ook zo ver te zijn. Nadat een voorzet doorschoot naar Vinicius Jr. maakte hij een goede persoonlijke actie en schoot hij de bal in het doel. De Koninklijke waren door het dolle heen maar dat was voor korte duur. De scheidsrechter floot af omdat Vinicius de bal met zijn arm had gecontroleerd.

Ongekende slotfase

Real liet het daar niet bij en besloten nog feller het duel aan te gaan. In de 83e minuut resulteerde dat alsnog in de langverwachte én verdiende gelijkmaker. Weer was het Carvajal die met een goede voorzet kwam, ditmaal van de rechterkant. De bal belandde voor de voeten van verdediger Nacho Fernandez, die mee naar voren was gegaan. Zijn inzet kon niet worden weggewerkt door de keeper, waardoor Real op 2-2 kwam.

Ballon d’or kandidaat Benzema

En dan was het feestje natuurlijk nog niet rond zonder een uitspatting van superspits Karim Benzema. Op koelbloedige wijze scoorde hij de beslissende 2-3. Hij kreeg de bal in de 16 en stelde zijn schot een paar keer uit, hij kapte en kapte nog een keer. Tot hij het gaatje vond om af te ronden. De hele bank was door het dolle heen, want zij wisten: wij zijn bijna kampioen.

Real Madrid heeft nu een voorsprong van 15 punten op Barcelona en Sevilla. Sevilla heeft nog maar 6 wedstrijden te gaan, Barcelona 8.