RB Leipzig pakte zaterdagavond de 1e grote prijs in het bestaan van de club: de bekerfinale werd gewonnen van Freiburg. Daarna barstte in het Olympiastadion te Berlijn een feest uit. Dat werd plots verstoord, toen een toeschouwer over de boarding klom en in het vak voor journalisten terecht kwam. Daar klapte hij tegen de grond. Hij had medische verzorging nodig.


Het aanwezige medische personeel snelde naar de man toe. Ze gebruikten hun defibrillator. Ook werden er witte doeken over de man gelegd, om zo een beetje privacy te waarborgen.

Fotograaf

Volgens de krant BILD werd eerst gedacht dat een persfotograaf het slachtoffer was. Dat komt dus doordat de fan om een of andere reden in het vak voor fotografen terecht was gekomen (wellicht omdat hij zich niet goed voelde).

Het werd ondertussen stiller en stiller in het stadion. De omroeper zei: “Er is een medisch noodgeval. We laten de peisuitreiking nog niet doorgaan.” 20 minuten later werd de man in een ambulance gelegd en naar een ziekenhuis vervoerd. Daarna werd de DFB-Pokal wel uitgereikt.