Red Bull Salzburg heeft Bayern München woensdagavond lang in de tang gehad, maar kon in de slotfase niet voorkomen dat de Duitsers alsnog op gelijke hoogte kwamen. Het 1e treffen in de 8ste finale van de Champions League eindigde in 1-1.

Bayern-trainer Julian Nagelsmann stond in zowel de 1e als 2e fase van de 1e helft druk te gebaren langs de zijlijn. Het liep niet bij Die Rekordmeister en de thuisploeg loerde constant op de counter. Dit leverde hen na ongeveer 20 minuten deze goal van Adamu op.

Salzburg stunt net niet tegen Bayern

Na de pauze kwam Bayern heel anders uit de kleedkamer. De spelers van Nagelsmann toonden de intenties naar voren, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het goal van Philipp Köhn. Wel was de ploeg veel beter en was het wachten op grote kansen. Salzburg-doelman Köhn kwam diep in de 2e helft nog goed in actie toen zowel Serge Gnabry als Leroy Sané nalieten de Duitsers op gelijke hoogte te brengen.

Nagelsmann bracht nog Eric Choupo-Moting en Marcel Sabitzer in de ploeg voor Gnabry en Corentin Tolisso, maar op een niet gemaakte 2-0 na leek de zege Salzburg niet meer te kunnen ontgaan. Leek, totdat Ben Pavard in de laatste minuut de bal op het hoofd van Thomas Müller legde. De bal werd verlengd en bij de 2e paal tikte Kingsley Coman de bal alsnog achter Köhn.