Voor de 2e keer dit seizoen heeft Bayern München een Bundesliga-duel verloren. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het 3-2 voor de thuisploeg.

Bayern München begon nog sterk aan de wedstrijd en kwam snel op een 0-2 voorsprong in het Borussia-park. Robert Lewandowski maakte na twintig minuten vanaf de strafschopstip de 0-1, Leon Goretzka loste 6 minuten later een kanonskogel vanaf 20 meter. Mönchengladbach hield vertrouwen en kwam in de 1e helft via 2 goals Jonas Hofmann knap terug in de wedstrijd. De Duitser maakte in de 45e minuut de 2-2, waardoor Die Fohlen met vertrouwen de kleedkamer opzochten.

Nu een assist

In de 2e helft begon Gladbach zoals het de 1e helft eindigde. De nummer 7 van de Bundesliga kwam snel op 3-2, door een mooi schot vanaf de 16 van Florian Neuhaus. Opnieuw was Hermann met een assist belangrijk.

Leipzig ruikt bloed

Bayern probeerde de achterstand nog ongedaan te maken, maar verder dan wanhoopspogingen kwam het niet. Door de zeperd blijft het op de 1e plek staan. Wel kan RB Leipzig de koppositie pakken als het wint van Borussia Dortmund. Mönchengladbach blijft door de winst met 24 punten staan op plek 7.