De reguliere competitie in België is bijna voorbij, maar promovendus Union Saint-Gilloise weet dat het als koploper de play-offs ingaat. De ploeg van Nederlander Bart Nieuwkoop won zondag met 3-1 van Standard Luik. Nieuwkoop zelf baalt van de Belgische regels.


Over een week staat de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma, daarna gaan de punten door de helft. De top-4 van de Jupiler Pro League speelt vervolgens nog thuis en uit tegen elkaar.

Kampioen in Nederland

Nieuwkoop, die in 2017 met Feyenoord de titel won in Nederland, baalt van de regels. “Maar dat wisten we op voorhand”, zei hij tegen het Nieuwsblad. “In Nederland waren we nu al kampioen geweest, hier moeten we nog extra wedstrijden spelen. Maar dat wist ik toen ik hier tekende. We zijn hoe dan ook enorm trots op deze 1e plaats, maar we hebben nog niets in handen. We gaan alles geven in de Champions’ play-offs, dat is zeker.”

Tegen Luik was Nieuwkoop belangrijk door de 2-1 te maken. “Onze 1e helft was niet goed genoeg, maar in de 2e helft speelden we een pak beter. Natuurlijk voelt het goed om te scoren. Het was een perfect ingestudeerde corner, en ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen met mijn goal. Ik voelde al eerder dat ik lekker in de wedstrijd zat”, blikte hij terug.