FC Barcelona heeft een vrij makkelijke avond gehad in eigen huis tegen Celta de Vigo. Memphis scoorde en verder mocht Pierre-Emerick Aubameyang 2 keer een salto maken. Celta deed nog even wat terug via Iago Aspas maar kreeg in de 58e minuut een rode kaart te verduren. Grootste smet op de wedstrijd was de, op het oog, zware blessure van Ronald Araujo die met een ambulance van het veld moest.


Barça was continu de betere ploeg. Het beloonde zichzelf na een half uur. Ousmane Dembélé gooide de motor aan en panneerde zelfs nog een verdediger van Celta. Hij gaf daarna de bal breed om Memphis die beheerst binnenschoot. 1-0.

Dubbelklapper Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang zorgde ervoor dat hij, samen met Memphis clubtopscorer is van Barça, hij scoorde 2 keer. Vlak voor en vlak na rust wist hij het net te vinden. Vlak daarna deed Celta wat terug. Iago Aspas maakte dankbaar gebruik van een foutje van Marc-André ter Stegen.

Ambulance nodig na botsing

Precies rond het uur vond er een botsing plaats tussen Gavi en Araujo. Zowel het medische golfkarretje, waarmee Gavi werd afgevoerd, als een ambulance was nodig. Araujo liep na de klap nog even door, maar viel 10 meter verder naar de grond. Na een behandeling van 10 minuten werd hij gestabiliseerd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Barcelona laat weten dat daar nu testen worden gedaan met Araujo en dat er een hersenschudding vastgesteld is.

Afgekeurde goal
Barcelona dacht in de 78e minuut ook nog te scoren, maar deze goal werd afgekeurd door de VAR. Vanwege buitenspel. Barcelona had verder geen problemen meer met Celta de Vigo, dat ook nog een rode kaart te verduren kreeg na een overtreding op Memphis. Barcelona heeft nog 2 punten nodig om zich te verzekeren van de 2e plek in LaLiga.