Na 7 overwinningen op rij in de competitie leek FC Barcelona weer eens tegen puntenverlies aan te lopen. Maar met een 2-2-stand kwam Luuk de Jong binnen de lijn en je raadt het al: hij kopte de winnende treffer binnen in de blessuretijd.


Over de 1e helft kunnen we kort zijn. Barcelona speelde de slechtste helft onder Xavi. Levante kreeg de grootste kans via José Luis Morales. Hij danste voorbij de complete verdediging van Barcelona, maar Marc-André ter Stegen voorkwam een treffer.

3x penalty

In de 2e helft kwam Barcelona alsnog op achterstand. Morales mocht een penalty nemen en schoot raak: 1-0. Even later leek het 2-0 te worden nadat Levante opnieuw een strafschop kreeg. Roger ging dit keer achter de bal staan en miste.

Nog geen 10 minuten later was het 1-2. Pierre-Emerick Aubameyang maakte de gelijkmaker en het duo Gavi/Pedri zorgde voor de voorsprong. Toch leek de wedstrijd in 2-2 te eindigen omdat Levante voor de 3e keer een penalty kreeg. Gonzalo Melero klopte Ter Stegen. Maar na die 2-2 trok Xavi de beste pinchhitter van de bank en was het weer raak. Met een mooie kopbal zorgde Luuk de Jong voor 3 punten.

Door de zege heeft Barcelona 60 punten uit 30 wedstrijden. Koploper Real Madrid heeft 12 punten meer, maar ook een wedstrijd meer.