Ronald Koeman heeft een klein wonder nodig wil hij met Barcelona nog kampioen worden van LaLiga. Er leek lange tijd niks aan de hand in de uitwedstrijd tegen Levante, maar na een knotsgekke 2e helft ging het alsnog mis. Sergio Leon schoot Barcelona in de problemen.

Want de ploeg van Koeman en Frenkie de Jong kon bij een overwinning voor het eerst dit seizoen de koppositie overnemen in LaLiga, dat gebeurde niet. Dus heeft Atlético Madrid woensdag de kans om het gat met Barcelona met nog 2 duels te gaan te vergroten naar 4 punten.

Niks aan het handje

Het leek een simpel avondje te worden voor Barcelona, dat al in de openingsfase van de wedstrijd 2 grote kansen miste. Pedri kreeg de bal er simpelweg niet in. Toch kwam de uitploeg op voorsprong door de kapitein, Lionel Messi. De Argentijn maakte er met een heerlijke volley 1-0 van. Even later was het alsnog raak voor Pedri. Messi gaf de bal briljant mee aan Ousmane Dembélé, die de 18-jarige middenvelder bediende. Raak!

De goals:

Slippertjes Messi en Dest

Na de thee ging het echter binnen no time mis voor Barcelona. Eerst scoorde Gonzalo Melero, even later was het zelfs gelijk na een goal van de grote man van Levante: José Luis Morales. Hij kon scoren nadat Messi een foutje maakte. Even later was het alweer 2-3 na een goal van Dembélé, maar alsnog ging het mis. Invaller Sergiño Dest gleed uit bij de laatste goal van Sergio Leon: 3-3. 2 punten verspeeld dus voor Barcelona.

De Jong is voor de volgende wedstrijd geschorst. De Nederlander pakte zijn 5e gele kaart van het seizoen, nadat-ie al 15 wedstrijden op scherp stond.

Stand in LaLiga:

1. Atlético Madrid: 35-77 (+39)

2. Barcelona: 36-76 (+47)

3. Real Madrid: 35-75 (+34)