Diego Simeone had Atletico Madrid weer eens de opdracht gegeven om vooral de bal niet op te zoeken en niet aan te raken. En ook om vooral niet naar voren te rennen of iets doen wat misschien opgevat kan worden als aanvallen.


Manchester City, dat de heenwedstrijd in de Champions League-kwartfinale won (1-0), vond dat prima. En zo bleef het 0-0 en gaat de Manchester City, de verliezend finalist van vorig seizoen, naar de halve finale.

Slotkwartier

Gebeurde er dan echt niks woensdagavond in Madrid? Ja toch wel, maar vooral in het laatste kwartier. Na 90 minuten waren er maar 2 doelgerichte schoten, namelijk van Atleti-spelers Geoffrey Kondogbia en Matheus Cunha. En in blessuretijd kwam City’s 1e schot tussen de palen, van Ilkay Gündogan.

Wel had Atleti-trainer Simeone voor een iets andere formatie gekozen dan vorige week. Toen was het een 5-5-0-formatie, nu had het meer weg van 3-1-4-2.

1e helft

Atlético Madrid kreeg na 125 minuten (de vorige match meegeteld) eindelijk 1 schot op het doel van Ederson. Maar de grootste kans was voor City-captain Ilkay Gündoğan, die de paal raakte.

2e helft

Na rust ging een schot van Antoine Griezmann net naast en een kopbal van João Félix vloog meters over. De Citizens keken het aan en dachten: kat in het bakkie, we houden ons gedeisd.

Atleti probeerde het wel min of meer, maar het ontbrak de Spaanse club aan rust en overzicht om echt een vuist te maken. Ondertussen zat Luis Suárez te pruilen op de bank.

Rood

Toen in blessuretijd Felipe zijn 2e gele kaart kreeg (en dus van het veld moest) leek het wel klaar in het Wanda Metropolitano Stadium.

Slotfase

De blessuretijd, die 10 minuten duurde, was eigenlijk de opwindendste periode van de match. Plots was er passie en gingen de remmen los bij Madrid. Ook waren er wat opstootjes. Check dit: