Arnaut Danjuma was wederom on fire voor Villarreal. De man van het moment scoorde 2 maal in de wedstrijd tegen Valencia. Eenmaal via een penalty en eenmaal met een mooi schot in de hoek. Bij Valencia stond Jasper Cillessen weer eens op doel, na 3 maanden afwezigheid tussen de palen.


Al gauw kwam Villarreal op voorsprong tegen het Valencia van Cillessen door een penalty van Danjuma. De bal kwam op de hand van Eray Comert. Waar de scheids eerst niets van hands wilde weten, kwam hij daar later op terug. De VAR had namelijk gezegd dat hij er naar moest kijken. Uiteindelijk schoot Danjuma de bal langs landgenoot Cillessen.

Weer Danjuma

Nog geen kwartier later was het alwéér raak voor de Nederlander. Hij kreeg een prachtige bal in de 16, die hij klinisch in de rechter onderhoek schoot. Cillessen was absoluut kansloos op dit schot.

Afgekeurde goal

In de 2e helft dacht Valencia wat terug te kunnen doen: Denis Cheryshev dacht gescoord te hebben, maar hij stond buitenspel. Daarna kwam Villarreal eigenlijk niet meer in problemen dus won de ploeg van Danjuma voor de 14e keer dit seizoen.

Europees voetbal

Villarreal hoopt nog op een top-6-plek die recht geeft op Europees voetbal. Daarbij zullen ze ook gespannen kijken naar de bekerfinale tussen Valencia en Real Betis. Bij winst voor Real Betis is het gunstig voor Danjuma en zijn teamgenoten, dan schuiven de Europese tickets een plekje op.