Danny Makkelie en VAR Pol van Boekel hoeven voorlopig niet in Tottenham Stadium te komen. De Nederlandse arbitrage boorde diep in blessuretijd van het duel tussen Spurs en Sporting CP een thuiszege door de neus. Harry Kanes 2-1 werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

Bij een overwinning plaatste Tottenham Hotspur zich voor de knockout-fase van de Champions League, nu blijft het tot de laatste speelronde spannend. Daarin gaat Spurs op bezoek bij Olympique Marseille.

Conte rood

Sporting CP kwam in Londen op voorsprong door Marcus Edwards. De oude jeugdspeler van Spurs kreeg het stadion in de 22e minuut stil met een doelpunt. Juichen deed hij wel gewoon.

Heel lang knokte Spurs vooral tegen zichzelf om gelijk te maken. Dat lukte uiteindelijk via Rodrigo Bentancur, zo’n 10 minuten voor tijd. Kane leek de winnende te maken in blessuretijd. Iedereen werd wild in Noord-Londen, inclusief Antonio Conte. Maar toen de VAR de lijntjes ging leggen werd al snel de conclusie getrokken dat het buitenspel was. Einde feest en boze Conte, die nog rood kreeg van Makkelie.