Manchester United en AS Roma hebben er een mooi voetbalfeest van gemaakt op Old Trafford. In het stadion van Manchester United werd het 6-2 voor de thuisploeg. Bruno Fernandes en Edinson Cavani scoorden allebei 2 keer, Paul Pogba en Mason Greenwood scoorden ook. Lorenzo Pellegrini en Edin Dzeko maakten de doelpunten voor de bezoekers.

Fernandes schoot United in de 1e helft op voorsprong, maar Roma ging met een 2-1 voorsprong rusten. Na de thee draaide United het volledig om, met dus 2 goals van Cavani, een pingel van de Portugese Fernandes en ook nog een rake kopbal van Pogba.

Donny van de Beek bleef 90 minuten op de bank.

Volgende week

AS Roma, dat in de kwartfinale nog Ajax uitschakelde over 2 wedstrijden, kan alleen nog maar dromen van de Europa League-finale. In eigen huis moet het eigenlijk de 0 houden én minimaal 4 keer scoren. Een heel zware kluif voor Rick Karsdorp en zijn teamgenoten.

Op donderdag 6 mei is de return in Rome, ook om 21:00 uur. In de finale wacht de winnaar van het tweeluik tussen Villarreal en Arsenal. Het heenduel eindigde in 2-1 én met 2 rode kaarten.