Bayern München heeft zich dinsdagavond in sneltreinvaart geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. RB Salzburg werd in de Allianz Arena getrakteerd op een keiharde nederlaag. Met hoofdmachinist Robert Lewandowski walste Bayern als een sneltrein over Salzburg heen: 7-1.


10 minuten spannend
De heenwedstrijd in Oostenrijk eindigde in 1-1 dus we gingen even zitten voor een spannende terugwedstrijd. Het was ook spannend, 10 minuten dan. Lewandowski scoorde al bijna binnen de minuut, maar doelman Philipp Kohn redde goed. Daarna liet Salzburg met goed positiespel zien dat ze zeer goed kunnen voetballen. De Oostenrijkers hadden eigenlijk moeten scoren, maar Nicolas Capaldo miste een opgelegde kans.

Oud-Ajacieden spelen grote rol in verloop wedstrijd

Ook oud-Ajacied Rasmus Kristensen was dicht bij een goal en toen zaten er pas 3 minuten op. Wat een wedstrijd ontspon zich in München. Een andere oud-Ajacied zette Bayern vervolgens op het goede spoor. Tot 2 keer toe gaf Maximilian Wöber een knullige penalty weg. Zulke cadeautjes kan je wel laten uitpakken door Lewandowski: 2-0.

Trein is vertrokken, en hoe!

All aboard! Lewa trok aan de hendel om de sneltrein op gang te krijgen. Zijn 10 conducteurs floten op hun fluitje. Bayern begon te voetballen en hoe. Opeens kwamen de passjes aan, die eerst nog bij een witshirt belandden. Opeens vloeide alles en was er geen obstakel op het spoor te vinden.

Snelste hattrick ooit

Na 22 minuten was het Salzburg-sprookje over en uit. Lewandowski voerde een 1-2-tje met de paal uit en vond het net. Wat een ongelooflijke goalgetter is de Pool toch. De onvervalste hattrick was de snelste hattrick ooit in de Champions League.

Robert Lewandowski

Gnabry mag ook roeren

We waren nog lang niet klaar in de Allianz Arena. Iedereen genoot in de sneltrein van Bayern. Het was ‘packmas’ (zoals Bayern altijd op Twitter zegt) in perfectie. Na een half uur mocht Serge Gnabry weer eens roeren in zijn bekende imaginaire soepje: 4-0.

Müller met de volgende

Salzburg had wel meer dan een kwartier pauze nodig om weer op adem te komen. De thee was nauwelijks door de slokdarm gedaald of de 5-0 vloog er al weer in. Good old Thomas Müller maaide de bal keihard in de linker bovenhoek.

Zwartrijder Kjaergaard scoort tegen

Met nog 20 minuten te gaan werd het met heel veel fantasie nog spannend in de Allianz Arena. De 18-jarige Deen Maurits Kjaergaard scoorde plots voor Salzburg. De jongeling had geen kaartje gekocht voor de trein van Bayern, maar schoot wel netjes binnen. Als een gek rende hij terug naar de middenstip met de illusie dat Salzburg de trein nog wel kon laten ontsporen.

Kimmich de motor van Bayern

Salzburg kwam warempel nog een paar keer dicht bij een 2e treffer, maar Red Bull zou nooit vleugels krijgen. De enige die vlak voor de wedstrijd waarschijnlijk een Red Bulletje had gedronken was Lewandowski. En Joshua Kimmich kreeg ook een slokje. De stijlvolle middenvelder was de motor van de trein die Bayern heet.Lewandowski, Kimmich en Gnabry vieren weer een doelpunt

Maffe Müller maakt er nog 1

De enige die zeker geen energiedrankje had gedronken was Müller. De van nature hyperactieve Duitser was weer eens overijverig en verdiende dus ook nog een goaltje. Zijn 2e van de avond viel in de 83e minuut. Op aangeven van Leroy Sané. Die Sané gaf de assist bij beide Müller-goals.

Psycholoog van keeper Kohn is blij

De sneltrein had het eindstation nog lang niet bereikt. Lewandowski vond dat Sané ook een goaltje verdiende. Met een heerlijk hakje bediende de Pool de Duitse vleugelflitser. En dat was 7-1. Ondertussen zat de psycholoog van goalie Kohn in zijn handen te wrijven, morgen een dubbele sessie.

Treinfluitje klinkt vroeg

De treinrit was geweldig en de fluit van het eindsignaal klonk voortijdig. Geen blessuretijd, RB Salzburg moest uit zijn lijden worden verlost. Bayern München is op tijd weer in topvorm. 8-2 over 2 wedstrijden, waar kennen we die uitslag ook alweer van?

Alle goals:

Samenvatting: