Het Duitse voetbalelftal heeft voor het WK-kwalificatieduel met IJsland van donderdagavond een krachtig statement afgegeven over het WK van 2022 in Qatar. De spelers droegen allemaal speciale shirts met een duidelijke boodschap: ‘Human Rights’. Take that, people.

Nadat eerder Noorwegen zich over het WK uitliet, was Die Mannschaft ook niet stil. De Noren lieten voor de wedstrijd tegen Gibraltar eveneens zien niet blij te zijn over de mensenrechtensituatie in Qatar. Ze droegen een shirt met daarop de tekst: ‘Respect, op en naast het veld’.

Protest

Daarna, nog voor de aftrap, trokken de Noorse spelers een shirt aan met de tekst ‘Mensenrechten, op en naast het veld’. De Duitsers gingen voor de wedstrijd tegen IJsland op de foto in speciale shirts.

Het WK in Qatar ligt onder vuur na een artikel van de Engelse krant The Guardian. Bij de bouw aan de WK-stadions zouden in totaal 6.500 arbeiders uit landen als Sri Lanka, Bangladesh, India, Nepal en Pakistan zijn gestorven. De cijfers liggen volgens de verhalen nog hoger, aangezien de nummers in andere landen niet optimaal werden bijgehouden.