Real Madrid heeft de achterstand op koploper FC Barcelona in LaLiga weer verkleind tot 8 punten. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won, 4 dagen nadat ten koste van Al Hilal de wereldtitel voor clubteams werd veroverd (5-3), won Real in eigen stadion met 4-0 van hekkensluiter Elche.


Aanvoerder Karim Benzema toonde, samen met zijn ploeggenoten, voor aanvang van het duel de wereldbeker aan de fans. ‘King Karim’ scoorde 2 keer en passeerde met zijn 1e goal Raúl als nummer 2 op de eeuwige topscorerslijst van Real Madrid. Check hierboven de samenvatting!

2 penalty’s Benzema

Marco Asensio zette Real daarna al in de 8e minuut op voorsprong. De aanvaller kon ongehinderd het zestienmetergebied inlopen en met links schieten: 1-0. Benzema benutte in de 1e helft 2 strafschoppen. De Franse aanvaller heeft nu 230 keer gescoord voor Real Madrid in de Spaanse competitie. Raúl kwam van 1994 tot 2010 tot 228 doelpunten voor Real. Benzema heeft nu alleen Cristiano Ronaldo nog voor zich. De Portugees kwam tot liefst 311 doelpunten voor Real Madrid in de competitie.

In de 2e helft was het lang wachten op nog een doelpunt. Invaller Luka Modric bepaalde in de 80e minuut met een schot in de hoek de eindstand op 4-0.

(video’s onder de tweet)