Liverpool heeft de 1e confrontatie met Inter in de 8e finales van de Champions League gewonnen. In Milaan waren Virgil van Dijk en co te sterk voor de ploeg van basisspelers Denzel Dumfries en Stefan de Vrij: 2-0. Beide goals vielen in het laatste kwartier.

Op 8 maart is de return op Anfield. Dan kan Liverpool het afmaken en zich plaatsen voor de kwartfinales van het miljardenbal.

Liverpool ontsnapt in 1e helft

Na 16 minuten kwam Inter bijna op voorsprong. Hakan Calhanoglu schoot vanuit een moeilijke hoek op de onderkant van de lat, maar de bal ging niet in het doel. Lange tijd leek het duel richting de 0-0 eindstand te gaan, maar in de 75e minuut kopte invaller Roberto Firmino prachtig raak na een hoekschop van Andrew Robertson.

In de 83e minuut viel ook nog de 0-2 via Mohamed Salah. Dumfries en De Vrij werden 5 minuten later naar de kant gehaald door Inter-trainer Simone Inzaghi. Liverpool-coach Jürgen Klopp liet Van Dijk de wedstrijd uitspelen.