Zodra Manchester United-buitenspeler Antony 50 procent mínder trucjes doet, en dat percentage wel in zijn rendement legt, dan wordt het een topspeler. Dat zei oud-international Rafael van der Vaart zaterdagavond bij Ziggo Sport na afloop van het door United gewonnen duel om de FA Cup met Reading (3-1).


De 22-jarige ex-Ajacied mocht heel de wedstrijd lang laten zien van manager Erik ten Hag en maakte daar dankbaar gebruik van. De dribbelaar kreeg het Old Trafford-publiek meermaals op de banken met enkele sicke schijnbewegingen.

Alleen… kwam Antony níet op het scoreformulier en ook leverde hij geen beslissende voorzet. Volgens de 39-jarige Van der Vaart is dat precies het grootste kritiekpunt.

Zie ook: check hier alle FA Cup-uitslagen van zaterdag en déze maffe Leeds-fan

Van der Vaart over Antony

“Hij had wel leuke momenten, maar ook weer egoïstisch”, aldus Van der Vaart. “Die bewegingen zijn allemaal prima, maar hij heeft de kwaliteiten om wedstrijden te beslissen. Dat moet hij doen. Leuk die tierelantijntjes, maar hij is moeilijk te stoppen. Hij overdrijft. 50 procent minder, dan is het prima.”

Dan komt alles goed, aldus Raffie. “Echt soms denk je van: ‘wat wil je nou?’. Kijk hier, er gebeurt niks? En de makkelijke ballen maakt hij niet.”