Suriname heeft zaterdagochtend (aftrap om 00:00 uur Nederlandse tijd) gewonnen van Bermuda in de WK-kwalificatie. In eigen land werd het 6-0 van Natio! Debutant Sheraldo Becker scoorde 2 keer. Belangrijk is nu dat komende woensdagochtend Canada wordt verslagen.

Door Brian Vesseur

Natio kwam razendsnel op voorsprong. Sheraldo Becker schoot na 3 minuten al raak. Hasselbaink maakte er al snel 2-0 van. De spits scoorde uiteindelijk 3 keer, wat zijn totaal op 7 goals (en 3 assists) in 5 wedstrijden voor Suriname zette. De 1-0 van Becker vind je hieronder, de 2-0 van Hasselbaink – de neef van de legendarische Jimmy Floyd Hasselbaink – bovenaan het artikel.

Na 45 minuten stond het 4-0 voor Suriname tegen Bermuda, door een goal van beide aanvallers die al eerder hadden gescoord. In de 2e helft voltooide Hasselbaink zijn 1e hattrick in het shirt van Suriname. Becker was overigens niet de enige debutant bij de thuisploeg: ook Ridgeciano Haps van Feyenoord en Ryan Koolwijk van Almere City stonden in de basis. Debutanten Mitchell Donald (Erzurumspor) en Mitchell te Vrede (Al-Fateh) vielen in.

Shaquille Pinas scoorde een kwartier voor tijd de 6-0. Eerder zei hij in gesprek met Sportnieuws.nl uit dat hij het Canada heel lastig wil maken in de beslissende groepswedstrijd.

Commentaar

Het is overigens aan te raden om een van de video’s aan te klikken. Ondanks dat Ziggo Sport de wedstrijd uitzond, was het commentaar Surinaams. Verfrissend!

Canada

Het is belangrijk dat Suriname woensdagochtend (03:00 uur) wint van Canada. De winnaar van de poule (en de winnaar van die wedstrijd) gaat namelijk door in de WK-kwalificatie. Wordt er vervolgens gewonnen van de winnaar van groep E, wacht de finalepoule. Daarover lees je hier meer.