Suriname is heerlijk bezig in de strijd om een WK-ticket. Hoewel de weg nog enorm lang is, is het begin fantastisch. Woensdag werd de Kaaimaneilanden (3-0) verslagen, zaterdag- op zondagnacht was Aruba aan de beurt: …

Door Brian Vesseur

Sinds deze WK-kwalificatiereeks heeft Suriname de beschikking over diasporaspelers: spelers met een dubbel paspoort. Jongens als (aanvoerder) Ryan Donk, Tjaronn Chery en Diego Biseswar mogen nu voor Suriname uitkomen. En dat helpt de ploeg van bondscoach Dean Gorré enorm.

In de 1e wedstrijd – waarin de diasporaspelers voor het eerst samen speelden – werd met 3-0 gewonnen van de Kaaimaneilanden. Nu was Aruba de klos. In Florida stond het met rust al 3-0, waarna Suriname uitliep naar…

Nigel Hasselbaink scoorde voor rust tweemaal. Ook Ryan Donk (of was het een eigen goal?) scoorde:

Kwalificatie
De weg naar het WK 2022 is voor Suriname nog lang. Allereerst moet deze groep worden gewonnen, met het Canada van Alphonso Davies (Bayern München) als favoriet. In de laatste speelronde nemen Canada en Suriname het tegen elkaar op. Maar daarna moeten er nóg 2 rondes worden overleefd om het WK te halen. Daarover hierrrrr meer.

Canada speelt zondagavond om 22:00 uur (Nederlandse tijd) tegen de Kaaimaneilanden.

2e helft

Na de rust ging Suriname vrolijk door met scoren. Hasselbaink kreeg via een penalty de kans om een hattrick te maken, maar miste. Even later scoorde het neefje van Jimmy Floyd wél: 4-0.

Ook Florian Jozefzoon scoorde zaterdagnacht. Het was voor de oud-PSV’er zijn debuut: 5-0. Roland Alberg, die afgelopen woensdag tegen de Kaaimaneilanden ook al meedeed, scoorde de mooiste goal van de avond. Tevens ook de laatste: 6-0.