Internazionale gaat voorlopig door met winnen. De Italianen wonnen zaterdag in de Serie A met 3-0 van Sampdoria. Verdediger Stefan de Vrij maakte in Milaan de openingstreffer voor de thuisploeg. Dat deed de Oranje-international met een rake kopbal uit een corner.


Internazionale had sinds 1 oktober niet meer verloren in de Serie A en de Champions League. De ploeg won 5 keer en speelde gelijk tegen Barcelona. Ook tegen Sampdoria had de ploeg snel een voorsprong te pakken. De Vrij kopte na 20 minuten een corner van Hakan Çalhanoglu binnen. Het was zijn 1e competitietreffer sinds januari 2021. En ook toen scoorde de Nederlander tegen Sampdoria.

Vlak voor rust verdubbelde Nicolò Barella op aangeven van Alessandro Bastoni de score. Invaller Joaquin Correa zette een kleine 20 minuten voor tijd de 3-0-eindstand op het bord. Denzel Dumfries had uiteraard weer een plekje in de basis van Inter en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Internazionale klimt door de zege naar de 5e plek in de Serie A en heeft nu 24 punten. Sampdoria zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en staat op de 18e plaats.