Oeps, Duitsland… wat een blamage! Onze buren zijn in de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar lelijk onderuit gegaan tegen Noord-MacedoniĆ«. Die ploeg is komende zomer tegenstander van Oranje in de groepsfase van het EK. Het duel eindigde dramatisch in 1-2.

Het is pas de 4e nederlaag ooit voor ‘Die Mannschaft’ in de WK-kwalificatie. De laatste keer dat zij verloren in de WK-kwalificatie, was in 2001. Toen kreeg Duitsland op eigen veld een pak rammel van Engeland: 1-5.

Namens Noord-Macedoniƫ Eljif Elmas maakte in de 85ste minuut de winnende goal namens Noord-Macedoniƫ. De levende legende en nog altijd scorende Goran Pandev had de bezoekers vlak voor rust al op voorsprong gezet.

Iel-kay

De eveneens in een gestoord goede vorm verkerende Ilkay GĆ¼ndogan schoot Duitsland vanaf 11 meter nog wel langszij in de 63ste minuut, maar door de treffer van Elmas ging de zege dus naar Noord-MacedoniĆ«, de nummer 65 van de FIFA-ranking.

Duitsland staat 13de op die ranglijst en heeft met GĆ¼ndogan de man in vorm in de selectie. Het was alweer zijn 14e goal voor club en land van dit kalenderjaar… het is pas eind maart!