Paris Saint-Germain heeft voor de 4e keer in 5 wedstrijden niet gewonnen in de Ligue 1. Zonder sterspelers Lionel Messi (corona) en Neymar (blessure) werd met 1-1 gelijkgespeeld bij het Olympique Lyon van Peter Bosz.


Nu zou je denken: mooi, nu wordt het weer een beetje spannend in Frankrijk. Fout! PSG heeft nog altijd 11 punten voorsprong op de nummer 2 OGC Nice en nummer 3 Olympique Marseille. Marseille kan het gat wel verkleinen, want het heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Nederlanders

Veel Nederlandse inbreng deze avond in het Parc Olympique Lyonnais. Bosz bleef 90 minuten aan de kant (haha) en Georginio Wijnaldum begon in de basis bij de bezoekers. Hij maakte de wedstrijd niet vol, maar was er wel bij toen Xavi Simons na 70 minuten werd ingebracht. De jonge Nederlander maakte een goede indruk op trainer Mauricio Pochettino.

De Argentijnse trainer kreeg de vraag van een journalist waarom hij niet met Simons en Edouard Michut was begonnen. “Daar heb je een goed punt, het was een fout om niet met deze spelers te beginnen. Toen zij op het veld stonden hadden we veel meer beweging, agressie en doelgerichtheid in ons spel. Dat beviel mij zeker”, aldus Pochettino.