Napoli blijft in de Serie A volop meedoen in de strijd om tickets voor de Champions League. De club uit Napels versloeg concurrent Lazio in een duel vol schitterende goals met 5-2. Verdediger Wesley Hoedt zat op de reservebank bij Lazio, dat door het verlies met 58 punten op de 6e plaats blijft staan.

Napoli is 5e met 63 punten. De achterstand op Atalanta en Juventus, de nummers 3 en 4, is maar 2 punten. In Italië staan nog 6 speelronden op het programma.

Heerlijke goal Insigne

Binnen 12 minuten leidde Napoli al met 2-0. Lorenzo Insigne benutte een strafschop (nadat de VAR lang nodig had om te besluiten dat het een penalty moest zijn) en op aangeven van Dries Mertens zorgde Matteo Politano na een goed lopende aanval voor de ruimere voorsprong. In de beginfase van de 2e helft scoorde Insigne opnieuw: hij krulde de bal werkelijk schitterend in de bovenhoek. Dat betekende zijn 17e treffer in de competitie dit seizoen.

8 gele kaarten

Mertens trof in de 65e minuut zelf ook nog doel, en ook dit was een pareltje: hij ramde de bal heerlijk binnen. Daarnaa brachten Ciro Immobile en Sergej Milinkovic-Savic (een prachtige vrije trap) Lazio even wat dichterbij. In de 80e minuut besliste invaller Victor Osimhen, op aangeven van de eveneens ingevallen oud-PSV’er Hirving Lozano, het duel (waarin 8 gele kaarten werden uitgedeeld) definitief. Hij beukte de bal keihard in de korte hoe, waarmee hij de eindstand bepaalde.