Manchester United heeft in de laatste thuiswedstrijd op Old Trafford van dit seizoen een eenvoudige, maar belangrijke zege geboekt op Brentford. De ploeg waar coach Erik ten Hag het volgend seizoen voor het zeggen heeft, won met 3-0 dankzij goals van Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo en Raphael Varane.


United had tegen Brentford een eenvoudige avond, want de ploeg kwam maandag nauwelijks in de problemen. De Reds hadden vrijwel de hele wedstrijd een overwicht en kwamen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong via een goal van Bruno Fernandes:

Na de 1-0 bleef United aanvallen en leek het vlak voor rust op een 2-0 voorsprong te komen. De goal van Ronaldo, na een mooie aanval, werd echter afgekeurd, omdat de Portugees centimeters buitenspel stond. Na rust scoorde Ronaldo alsnog, maar ditmaal uit een penalty. Het was alweer de 18e competitietreffer voor de spits.

Na de 2-0 was het duel gespeeld en kreeg United nog enkele goede kansen, maar alleen Varane wist het net nog te vinden.

Ticket Europe League lijkt bijna binnen

Door de zege staat United nu 6e in de Premier League, met 6 punten voorsprong op concurrent West Ham United, dat wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Plek 6 geeft recht op een ticket in de Europa League, terwijl plek 7 goed is voor een plek in de Conference League volgend seizoen.