FC Barcelona heeft zondagavond het uitduel in La Liga bij Real Sociedad gewonnen. De Catalanen dankten de jarige Robert Lewandowski en invaller Ansu Fati uiteindelijk voor een ruime zege: 1-4.

De Poolse spits gaf zichzelf cadeautjes. De 1e volgde al binnen de minuut toen hij Barcelona op voorsprong zette, maar oud-Willem II’er Alexander Isak bracht de stand weer op gelijk. Na rust bepaalde de voor FerrĂĄn Torres ingevallen Fati wat er gebeurde bij de bezoekers.

Hij assisteerde Ousmane Dembélé en Lewandowski voor de voorsprong en 3-1. Zelf bepaalde Fati de eindstand. Frenkie de Jong werd na 85 minuten vervangen door Sergi Roberto.

Atléti verliest

AtlĂ©tico Madrid ging in het eigen Wanda Metropolitano pijnlijk onderuit tegen Villarreal. Na goals van Yeremi Pino en Gerard Moreno – diep in de extra tijd – stond de ploeg van coach Diego Simeone met lege handen. Nahuel Molina kreeg namens de thuisploeg rood in de toegevoegde speeltijd.