AS Roma pakte 10 punten in de laatste 4 wedstrijden, maar in de derby tegen Lazio was de club toch net een maatje te klein. De Derby della Capitale eindigde namelijk in een ruime 3-0 zege voor Lazio.

Al 3 derby’s op rij had AS Roma niet weten te winnen van de stadgenoten in de lichtblauwe tenues. Vorig seizoen werd het 2 keer 1-1 terwijl het seizoen daarvoor Lazio met 3-0 had gewonnen van AS Roma. Op 29 september 2018 won AS Roma voor het laatst een clash met de buurman.

Hoog tempo

Lazio liet nu weer geen spaan heel van AS Roma en in een wedstrijd met zeer hoog tempo waren het Ciro Immobile en Luis Alberto die Lazio al na 1 helft een ruime marge brachten. Het was voor Immobile alweer zijn 12e van het seizoen. Alleen Cristiano Ronaldo maakte meer goals dit Serie A-seizoen: 15.

1-0 & 2-0

Score uitgebreid
Wie een AS Roma-storm verwachtte in de 2e helft kwam bedrogen uit. Rick Karsdorp en zijn teamgenoten kwamen er gewoonweg niet aan te pas tegen Lazio, dat de score nog verder uitbreidde in de 2e helft. Het was Luis Alberto die met zijn 2e van de wedstrijd de eindstand op 3-0 bepaalde.

3-0

Stand van zaken
AS Roma blijft daarmee steken op 34 punten, 3 punten minder dan Internazionale en 6 punten minder dan koploper AC Milan. Lazio, dat dit seizoen juist heel wisselvallig is, klimt naar plek 7 met de 3e zege op rij. Het verschil met nummer 3 AS Roma is slechts 3 punten.