Oepsie… Kylian MbappĆ© kan waarschijnlijk een boze brief van Florentino PĆ©rez verwachten. De rappe Fransman deed zijn geliefde Real Madrid, waar hij na dit seizoen waarschijnlijk onder contract staat, veel pijn met een goal in de 94e minuut. Met een schitterende actie zorgde MbappĆ© voor de enige goal.


Real Madrid was met maar 1 doel naar Parijs gekomen: niet verliezen. Vanaf minuut 1 werd standje ultra-defensief ingesteld zoals vroeger op het spelletje FIFA kon. De uitploeg probeerde er met wat counters uit te komen, maar dat lukte voor geen meter. Gigi Donnarumma kende daardoor een bijzonder saaie avond.

Van M&M naar MNM

Bij de thuisploeg begonnen Lionel Messi en Kylian MbappĆ© in de basis, hun maatje Neymar – die terugkeerde van een blessure – zat op de bank. Alleen MbappĆ© liet zich eigenlijk gelden in de 1e helft. Maar ook PSG creĆ«erde onlangs het overwicht weinig uitgespeelde kansen.

Na de pauze kreeg Paris Saint-Germain dĆ© kans op 1-0. Messi mocht van 11 meter aanleggen… MIS! De 1e misser ooit tegen Real Madrid. Nog altijd loopt het niet zoals we van Messi gewend zijn in Parijs. Daar kon de ingevallen Neymar ook niet bij helpen. Messi, Neymar en MbappĆ© wisten elkaar in de kleine ruimtes wel een aantal keer te vinden, maar zonder gevaar. In de slotfase klonk zelfs een voorzichtig fluitconcertje na weer een mislukte actie van Messi.

Weergaloze actie MbappƩ

Beide ploegen hielden elkaar in de slotfase in de houtgreep waardoor we met 0-0 af leken te reizen naar Madrid voor de return. Maar MbappƩ toverde een schitterende actie uit de hoge hoed en deed zijn waarschijnlijk nieuwe ploeg ontzettend veel pijn.

Op woensdag 9 maart is de return. Belangrijk detail: de regel van uitdoelpunten is geschrapt sinds dit seizoen.