Atalanta Bergamo is er maandagavond in geslaagd om de aansluiting met de Serie A-top 5 te behouden. Op bezoek bij Bologna werd, mede dankzij een fraaie goal van afstand van Teun Koopmeiners, gedaan wat er moest gebeuren: 1-2.


De thuisploeg nam al vroeg de leiding via Riccardo Orsolini. Atalanta bleef breien, geduldig en kreeg uiteindelijk loon naar werken: pal na rust besloot Koopmeiners van ongeveer 25 meter uit te halen, met succes! (zie onder) Hij liet Bologna-doelman Lukasz Skorupski kansloos, waarna de Deense wonderspits Rasmus Hojlund de winnende maakte.

‘Kool’-Koopmeiners

Bij Bologna viel Jerdy Schouten na rust in voor Gary Medel. Joshua Zirkzee ontbrak vanwege een blessure. Bij Atalanta begonnen mede-internationals Marten de Roon en Hans Hateboer eveneens aan de wedstrijd. Atalanta is 6e met 31 punten. Bologna heeft 19 punten verzameld en staat op plek 12.

Eerder op maandag won Verona het duel der laagvliegers op eigen veld van Cremonese. Dankzij 2 goals van Darko Lazovic voor rust trok Hellas aan het langste end. Die ploeg staat met 9 punten uit 17 wedstrijden op plek 18. Sampdoria is met 9 punten 19e en Cremonese (7 punten) staat nog altijd onderaan.