Ronald Koeman kreeg donderdagavond een rode kaart. De trainer van FC Barcelona zou iets hebben gezegd tegen de 4e man in de wedstrijd tegen Granada. De Nederlander snapt niet wat er is gebeurd. Hij denkt erover na om stappen te ondernemen.

Barcelona leek tegen Granada de koppositie in La Liga te veroveren, maar na de 1-1 van Granada ging het volledig mis bij de Catalanen. Koeman werd met een rode kaart weggestuurd en zag vanaf de tribune zijn ploeg zelfs nog de 1-2 incasseren. Daar bleef het bij, met als gevolg dat Atlético de koploper in Spanje blijft.

‘Ster van de avond’

Na afloop had Koeman in de Spaanse media geen goed woord over voor de arbitrale leiding. “Ik snap er helemaal niets van”, begint Koeman zijn betoog. “Ze zeiden dat ik respectloos ben geweest tegen de vierde man, maar ik heb helemaal niets lelijks gezegd en niemand beledigd. Maar als de vierde man de ster van de avond wil zijn… Ongelooflijk”, aldus Koeman.

Volgens het wedstrijdrapport zou Koeman ‘wat een karakter’ hebben gezegd. “Ik heb iets gezegd, maar met alle respect: hij antwoordde juist op een manier die absoluut niet goed is. Hij was juist respectloos tegen mij”, aldus een felle Koeman.