Real Madrid heeft (weliswaar moeizaam) een nieuwe opsteker geboekt. Thuis werd in La Liga laat met 3-1 gewonnen van Athletic de Bilbao, dat zeer lange tijd met een man minder speelde.

De Koninklijke begon matig aan het seizoen, maar is de laatste duels op stoom. De ploeg won 10 dagen geleden van Sevilla, plaatste zich daarna voor de achtste finale van de Champions League door Borussia Mönchengladbach te kloppen, waarna afgelopen weekend koploper, aartsrivaal en stadgenoot Atlético Madrid met 2-0 werd verslagen. Daar kwam dinsdagavond een nieuwe zege bij, maar makkelijk ging het bepaald niet.

Rode kaart Bilbao

En dat terwijl de thuisploeg al vroeg in het zadel werd geholpen door RaĂșl Garcia. De middenvelder van Bilbao kreeg in de 8e minuut zijn 1e gele kaart en 5 minuten later zijn 2e, waardoor hij met rood moest inrukken. Toch duurde het nog tot de blessuretijd van de 1e helft voordat het 1-0 werd: Toni Kroos schoot de bal van net buiten de 16 goed binnen.

Met 10 man 1-1
De voorsprong tegen een man meer had voor rust en vertrouwen moeten zorgen, maar na rust ging het behoorlijk stroperig voor Real. Sterker nog: in de 52ste minuut werd het 1-1 toen Ander Capa de bal in de rebound achter Thibaut Courtois schoot.2 goals Benzema
De winst kwam er uiteindelijk alsnog, omdat Karim Benzema uit een voorzet van Dani Carvajal de late 2-1 binnenkopte. De spits maakte ver in blessuretijd ook nog de 3-1.Aan kop
Daarmee was de Fransman wederom het goudhaantje. Hij was tegen Gladbach (2-0) al goed voor 2 treffers, waarna hij nu dus wederom de gevierde man was. Door de zege staat de ploeg van trainer Zinedine Zidane nu op doelsaldo 3e. In punten staat Real gelijk met Real Sociedad en Atlético, al heeft laatstgenoemde club nog 2 wedstrijden tegoed.